Commissioning

Commissioning

Læs mere
Decommisioning

Decommisioning

Læs mere
Assembly & Pack

Assembly & Pack

Læs mere
Dataflow for en pakkelinie

Dataflow for en pakkelinie

Læs mere
Scope Management

Scope Management

Læs mere
In-house engineering

In-house engineering

Læs mere
Forrige
Næste

IT/Automation

Automatisering af produktionsudstyr har været i gang i mange år og introduktionen af PLC’erservo-motorer, robotter m.m. har haft en afgørende påvirkning på produktionsapparatet på tværs af industrierne.  

Behovet for manuel arbejdskraft er reduceret og den fysiske nedslidning er blevet mindre og sikkerheden for operatører er øget.  

Automatisering har forøget effektiviteten af produktionen og kvaliteten af det producerede er blevet højere og mere ensartet. 

Den øgede automatisering har betydet et øget behov for styring og overvågning (SCADA, DCS/PCS) samt for større anlæg skabt behov for planlægning og eksekvering af produktionen gennem centrale IT-systemer: ERP-systemet styrer de strategiske beslutninger (”hvorfor”) og MES-systemet håndterer operationelle beslutninger (”hvordan”) 

Produktkvalitet

Sammen med de ofte meget bekostelige råvarer, komplicerede produktionsmetoder og krav til forsyningssikkerhed for specifikke pharma-produkter betyder det, at der er stor fokus på at udnytte automatisering til at levere højest mulig kvalitet af produkter og derudover bliver der gjort meget ud af at måle effektivitet af produktionen (OEE, TEEP) for at undgå unødigt spild og sikre at produktionsomkostningerne er under kontrol.

Dokumentation/Data

GMP, Good Manufacturing Practice (Eudralex vol 4) har været gældende i mange år og stiller blandt andet krav til dokumentation. Sammen med FDA’s 21-CFR part 11 om Electronic records er den mere og mere udbredte anvendelse af IT-systemer i produktionsapparatet en stor udfordring for branchen.  

Definition af hvad ”GMP data” består af og hvor de bliver skabt og gemt er blevet en meget sværere disciplin og sammen krav om periodisk review af revisionslog (Audit Trail), kan det have store konsekvenser for omfanget af validering og håndtering af elektroniske data over systemernes livstid. 

Patient sikkerhed/Bekæmpelse af forfalsket medicin

Med The Falsified Medicines Directive fra EU og Drug Supply Chain Security Act (DSCSA) fra USA er branchen er i fuld gang med større eller mindre opgraderingsprojekter af specielt pakke-linjer for at leve op til krav om implementering af nye sikkerhedselementer på ydre emballage: Anbrudssikring (Tamper evidence) og unik stregkode på hver pakning – dette bliver populært kaldet for ”serialisering.

Er du allerede i gang med projekter der berører IT/Automation eller er du ved at planlægge projekter, så har vi hos Andreasen & Elmgaard A/S stor erfaring inden for IT / Automation, og du er derfor altid velkommen til at ringe til os på telefon 7026 1235 for en uformel og uforpligtende drøftelse. 


Ny konsulent - Cengiz

Vi ser frem til på mandag, hvor vi har den store glæde at kunne byde vores nye kollega Cengiz Binici ...»

Ny konsulent - Rasmus

Vi ser frem til sensommeren, da vi d. 1. september har den store glæde at kunne byde vores nye kollega ...»

WHO: World Health Organisation

WHO: World Health Organisation  ...»

TOC

TOC: Total organic carbon ...»

Vi er medlemmer af