Kvalificering af udstyr

Kvalificering af udstyr

Læs mere ..
Hvem er Andreasen & Elmgaard ?

Hvem er Andreasen & Elmgaard ?

Læs mere
Scope Management

Scope Management

Læs mere
Forrige
Næste

Sterile faciliteter


Artikel Ekstrem Renhed Skabt Fra BundenIntet er overladt til tilfældighederne, når det rådgivende ingeniør­firma Andreasen & Elmgaard A/S (A&E) skaber helt nye sterile faciliteter for virksomheder i medicinalindustrien. I en aktuel case har A&E etableret en steril facilitet helt fra bunden til produktion af en mængde forskellige sterile lægemidler. Fra projektets start til Lægemiddelstyrelsens inspektion og godkendelse efter ét besøg gik der tre år, hvilket ikke er unormalt, når så kompleks en opgave skal løses.

”Det kan sagtens tage flere år, især når det som i dette tilfælde drejer sig om et greenfield-projekt, hvor det hele skal skabes fra bunden i en helt tom bygning. Samtidig er der ofte lang leveringstid på denne type udstyr – helt op til et år,” forklarer Per Elmgaard Rasmussen, der leder virksomheden sammen med Brian Andreasen.

Ekspertise i sterile faciliteter

I projektet demonstrerede Andreasen & Elmgaard A/S, at firmaets ekspertise i sterile faciliteter gælder både selve faciliteten og rum­met som helhed inklusiv alle påkrævede supportsystemer i form af ventilation, adgangsforhold, sluser til personale og varer, omklædning og tilførsel af strøm, vand, varme, luft og gasser.

”Vi står gerne både for projektledelse, behovsanalyser, projektering af udstyr og hjælp til indkøb. Kunden foretager selv indkøbet, men vi sidder med til bords og er den tekniske og kvalitetsmæssige rådgiver. Vi tager os også af kvalitetssikring, dokumentation, kvalificering og validering, så både udstyret, produktionen og i sidste ende produktet lever op til GMP eller andre regulativer, kunden arbejder under,” siger Per Elmgaard Rasmussen.

Øje for alle detaljer

Andreasen & Elmgaard A/S sikrer, at kunden får det rigtige udstyr, og at udstyret bliver kvalificeret efter reglerne – fra autoklave, ampul- og hætteglasfylder til HVAC og vandbehandlingsanlæg til WFI og PW.

A&E’s konsulenter og projektledere sørger også for at koordinere de mange fagfolks arbejde i projektet, som udover montører af maski­ner omfatter elektrikere, tømrere, VVS’ere mfl.

For hvert udstyr står Andreasen & Elmgaard A/S for at udarbejde ofte flere hundrede GMP-dokumenter, for eksempel om hvilke risici der er forbundet med udstyr, og hvordan processen skal designes.

A&E udarbejder også URS’en, som definerer og klassificerer kvantitative, entydige og testbare krav vedr. installation (IQ), funk­tion (OQ), præstation (PQ) og evt. proces (PV), lige som Andreasen & Elmgaard A/S arrangerer træning af operatører.

Alt bliver planlagt meget nøje med øje for alle detaljer, for selv i den perfektionistiske og gennem­regulerede pharmaindustri er ingen stærkere end det svageste led.

”Vi måler arealer, døre og gange ned til mindste millimeter. Vi skulle nødig stå med en stor fyldemaskine, der ikke kan komme ind i lokalet.”

Meningsfulde projekter

Brian Andreasen og Per Elmgaard Rasmussen er begge uddannet stærkstrømsingeniør. De stiftede Andreasen & Elmgaard A/S i 2000 og blev i løbet af få år fast leverandør til næsten alle aktører i den danske pharma- og medicinalindustri.

”Der findes mange forskellige typer lægemidler og næsten lige så mange måder at fremstille dem på. Medicinalindustrien er en meget kompleks og reguleret branche, hvilket bare gør det endnu mere spændende og fagligt udfordrende at løse opgaver for vores kunder. Samtidig oplever vi projekterne som meget meningsfulde, fordi vi hjælper vores kunder med at leve op til alle lovens krav, for at de kan producere medicin, der forbedrer livskvaliteten for patienterne,” siger Per Elmgaard Rasmussen.

Artikel fra "Life Science" et tillæg til Berlingske Tidende - klik her for at se artiklen på side 20  


A&E jubilæum

...

Artikel: Laminar Flow Miljøsikring

Der er ofte stillet spørgsmål vedrørende sikkerhedskabinetter. Hvad er det? Hvad beskytter de mod? Og kan de andet end det I kender til fra jeres gamle fysiklokale, hvor I sandsynligvis havde et ordinært ”stinkskab” stående i det ene hjørne af lokalet. Skabet/kabinettet er en enhed som sikrer, at arbejdet sker i et indelukke med en rude af sikkerhedsglas som ofte kan rejses (rudehejs)....

Læs hele artiklen

Artikel: Rengøringsvalidering

I et farmaceutisk produktionsmiljø er det af stor betydning, at der træffes foranstaltninger således, at kontaminering undgås. Myndighederne stiller krav og forventer, at der er forståelse for de faktorer og krav der er vigtige for at have styr på rengøring og rengøringsvalidering af produktionsudstyr....

Læs hele artiklen

Per Elmgaard Rasmussen

CEO, Partner

2819 4661
eller jeg kan kontakte dig senere
Ring mig op

Brian Andreasen

COO, Partner

2819 4662
eller jeg kan kontakte dig senere
Ring mig op

Ny konsulent - Bjørn

Vi er glade for at kunne dele, at vi har budt vores nye kollega Bjørn Husted velkommen som konsulent ...»

Ny konsulent - Jannik

Vi er glade for at kunne dele, at vi har budt vores nye kollega Jannik H. Pienton velkommen som konsulent ...»

WHO: World Health Organisation

WHO: World Health Organisation  ...»

TOC

TOC: Total organic carbon ...»

Vi er medlemmer af