Kvalificering af udstyr

Kvalificering af udstyr

Læs mere ..
Hvem er Andreasen & Elmgaard ?

Hvem er Andreasen & Elmgaard ?

Læs mere
Scope Management

Scope Management

Læs mere
Forrige
Næste

Fra tømrer til konsulent på få år


I dag er Jeppe Østergaard Kamper en af Andreasen & Elmgaards eftertragtede konsulenter med speciale i LEAN og projektledelse, men for blot få år siden var han ved at blive slidt op efter 20 år som tømrer. Mod, viljestyrke og ønsket om at være en stærk rollemodel, banede vejen for et spændende karriereskifte.

Læs også artiklen i pdf-format her

Konsulenterne i pharma- og medico-branchen har generelt en meget divers uddannelsesmæssig og jobmæssig erfaring bag sig. Men det er langt fra størstedelen der kommer med en håndværksfaglig baggrund. Ikke desto mindre er det tilfældet for Jeppe Østergaard Kamper, der kom til konsulenthuset Andreasen & Elmgaard i 2020 med en ballast bestående af næsten 20 år som tømrer samt en nyligt overstået uddannelse som produktionsingeniør fra DTU. Nu arbejder han som konsulent med speciale i LEAN og projektledelse for en række forskellige kundetyper: “I øjeblikket er jeg tilknyttet et længerevarende projekt hos en større dansk lægemiddelproducent, hvor jeg hjælper med at kvalitetsteste et nyt element i deres produktion. Helt konkret er der tale om to pakkemaskiner, der skal implementeres i linjen for et nyt lægemiddel. Min opgave er at sørge for, at de to maskiner overholder retningslinjerne for Good Manufacturing Practice (GMP, red.), og jeg er med til at dokumentere hele forløbet”, forklarer Jeppe Østergaard Kamper.

”Min læge sagde direkte til mig, at jeg skulle skifte spor. 


Ligheder mellem tømrer- og konsulentlivet?
På nogle måder er det at være konsulent ikke så forskelligt fra det at være håndværker, omend arbejdsopgaverne som håndværker og ingeniør er meget forskellige. ”I begge verdener bliver man mødt af nye udfordringer hver dag. Som tømrer lægger man måske tag den ene dag og færdiggør et hus den næste hos en anden kunde. Som konsulent kommer jeg også rundt og møder nye mennesker og organisationer, men ikke to dage er ens”, fortæller Jeppe. En positiv forskel i konsulentrollen er, at interessen for og evnerne til at analysere og lære nyt, får langt større spillerum i Jeppes nye karriere, hvor også hans forandringsparathed og tekniske erfaring bringer værdi for ham og dem han rådgiver.

Men efterhånden som jeg blev ældre måtte jeg jo indse at hvis jeg virkeligt gerne ville have de job som jeg eftertragtede, så var der kun ÉN vej og det var tilbage på skolebænken."


Oplevelsen af succes på DTU
I årene før konsulentlivet udviklede Jeppe konstant sine kompetencer og gik blandt andet fra at være tømrersvend til sjakbajs, professionel soldat, byggepladslederassistent, sikkerhedsrepræsentant, indbrudssikringskonsulent, Key Account Manager, selvstændig og fugtteknikker. Tanken om igen at skulle sidde på skolebænken var i mange år helt fremmed for Jeppe. ”Men efterhånden som jeg blev ældre måtte jeg jo indse at hvis jeg virkeligt gerne ville have de job som jeg eftertragtede, så var der kun ÉN vej og det var tilbage på skolebænken. ”, forklarer Jeppe.

Vejen til konsulentjobbet blev lidt længere for ham end for mange af hans kolleger, for det lå ikke lige i kortene, at han skulle tage en lang videregående uddannelse. Hans tid i folkeskolen var nemlig ikke ligefrem en succesoplevelse. At han alligevel tog springet og fik en akademisk uddannelse krævede både mod, viljestyrke og opbakning fra familien. Og den konkrete anledning blev, at hans knæ var ved at være slidt op af det hårde håndværkerliv. “Min læge sagde direkte til mig, at jeg skulle skifte spor.”, fortæller Jeppe.

Hvis andre skal finde motivation i min rejse, skal de vide at de vil få alt den støtte som de har brug for på DTU, hvis blot de selv kæmper for det alt hvad de kan."

 
Efter at have taget ADK-uddannelsen, der kvalificerede ham til bl.a. en ingeniøruddannelse på DTU, kom han i gang med sin ingeniøruddannelse som 39-årig. Tiden på ADK-uddannelsen mindede dog meget om hans tid i folkeskolen, men med den fantastiske opbakning fra lærerne, kom Jeppe igennem den 1,5 år lange adgangsgivende uddannelse. ”Det var en skelsættende oplevelse at en lærer på den måde gav af sin egen fritid, og hjalp mig”. På DTU oplevede Jeppe en helt anden verden, end han havde været vant til. “Det var en fantastisk følelse at blive set og hørt, og frem for alt at få lov til at lære, debattere og lytte til forskellige meninger og synspunkter. Jeg glemmer heller aldrig den dag, jeg skulle forsvare mit diplomspeciale, som produktionsingeniør med speciale i Process Excellence. Hvis andre skal finde motivation i min rejse, skal de vide at de vil få alt den støtte som de har brug for på DTU, hvis blot de selv kæmper for det alt hvad de kan.”, forklarer Jeppe.

Hvor svært kan det være at kvalificere et par køleskabe?
Efter ingeniøruddannelsen landede Jeppe endelig et job som ingeniør hos en produktionsvirksomhed, hvor han var glad for at være. Jeppe var, blandt andet, med til at udvikle mere bæredygtige og økonomisk rentable løsninger, i virksomhedens produktionsapparatet. Corona-krisen satte ind og resulterede i nogle ærgerlige nedskæringer, dette betød at Jeppe mistede sit job.

Relativt hurtigt viste der sig dog en åbning hos Andreasen & Elmgaard, hvor han har været siden. “Her har jeg bl.a. haft den udsøgte fornøjelse at blive sendt ud til en kunde, og blive oplært af en dygtig medkonsulent i den spændende kunst at kvalificere og validere termiske enheder, såsom køleskabe og frysere. Og mindre end et år senere, blev jeg så hyret til en lignende opgave hos en anden kunde i den anden ende af landet, der havde brug for netop de egenskaber. Kunden skulle søsætte et nyt projekt, hvor de gik fra udelukkende at være producent af medicinske komponenter, til også at skulle håndtere mindre mængder medicin til kliniske forsøg. Hvis ikke man kender til myndighedskravene, kan man måske godt tænke ‘hvor svært kan det være at kvalificere et par køleskabe?’. Men kompleksiteten i branchens GMP-regler (Good Manufacturing Practice), og de processer der sikrer at kvaliteten af produkterne der opbevares i f.eks. køleskabe, kan godt komme bag på mange. Jeppe havde oplevet en lignende situation i byggebranchen og han trak derfor på sin erfaring i forhold til at få forventningsafstemt med kunden. Jeppes rådgivning hjalp på denne måde kunden med at estimere omfanget af projektet meget præcist. “Noget af det jeg holder allermest af hos Andreasen & Elmgaard er netop, at ens faglighed på denne måde styrkes og konstant bruges i nye sammenhænge”.

Har respekt for håndens arbejde - det bedste fra to verdener
Nu hvor Jeppe står midt i konsulentverdenen, kunne han godt ønske sig, at han var startet på sin ingeniøruddannelse noget før – men han kan nu også godt se noget positivt i, at han til gengæld har hele sin håndværksfaglige baggrund og masser af livserfaring med sig ud til kunderne: “Det har helt sikkert givet mig et andet menneskesyn og en ydmyghed over for håndens arbejde. Jeg ved godt, hvordan det er at arbejde i produktionen, og det gør det nemt at relatere til dem, jeg møder i produktionslinjerne. De kender deres grej ned til mindste detalje og kan næsten finde fejl ved blot at lægge øret til maskinen – det har jeg respekt for”.

Jeppe er ikke i tvivl. Han vil helt sikkert anbefale andre i samme situation, til at springe ud i at tage en efteruddannelse og gå efter drømmen. Det giver ifølge Jeppe en livskvalitet, man ikke skal undervurdere. “Jeg er gået fra at kunne lægge hjernen om morgenen, når jeg gik på arbejde, til hele tiden at skulle forholde mig til nyt. Som tømrer var der ikke så mange udfordringer som her, hvor jeg nu udfordres intellektuelt hver eneste dag”. Baggrunden fra byggebranchen, ingeniørbrillerne og motivationen om at være en rollemodel, har på forskellig vis inspireret og formet Jeppes karrierevej. Og Jeppe er endnu en gang i færd med at overveje nye muligheder for faglig udvikling. Uddannelsen i ‘Projekt og Forandringsledelse’ på RUC eller ’Master in Sustainable Leadership’ på DTU er nogen af de uddannelser som Jeppe godt kan se sig selv i fremtiden, og som kan åbne døren for nye projekter hos Andreasen og Elmgaard. “Det [Projekt- og forandringsledelse, red.] er noget af det, jeg synes er allermest spændende” slutter Jeppe.

Jeppe Østergaard Kampers 3 tips til alle, der overvejer at skifte spor:

1. Drøm stort, begynd småt, men vigtigst af alt: Begynd!

2. Lad ikke din fortid holde dig tilbage. Den ligger jo allerede bag dig, så af med dén rygsæk, og start på en frisk!

3. Husk: Forskellen mellem en mester og en novice er, at mesteren har fejlet flere gange, end novicen overhovedet har prøvet.


_________________________________________________________________________________________________________________

Hos Andreasen & Elmgaard A/S går vi altid efter at sikre det rigtige match til opgaven, vi er kompetente og vi tager ansvar. Vi kan indgå som projektledere eller som projektledelses support. Vi kommer med rigtig mange års erfaring fra projekter på tværs af branchen, og kan give både faglig sparring og sikre at jeres projekter kommer godt og sikkert i mål.

Det koster ikke noget at spørge…


A&E jubilæum

...

Artikel: Laminar Flow Miljøsikring

Der er ofte stillet spørgsmål vedrørende sikkerhedskabinetter. Hvad er det? Hvad beskytter de mod? Og kan de andet end det I kender til fra jeres gamle fysiklokale, hvor I sandsynligvis havde et ordinært ”stinkskab” stående i det ene hjørne af lokalet. Skabet/kabinettet er en enhed som sikrer, at arbejdet sker i et indelukke med en rude af sikkerhedsglas som ofte kan rejses (rudehejs)....

Læs hele artiklen

Artikel: Rengøringsvalidering

I et farmaceutisk produktionsmiljø er det af stor betydning, at der træffes foranstaltninger således, at kontaminering undgås. Myndighederne stiller krav og forventer, at der er forståelse for de faktorer og krav der er vigtige for at have styr på rengøring og rengøringsvalidering af produktionsudstyr....

Læs hele artiklen

Brian Andreasen

COO, Partner

2819 4662
eller jeg kan kontakte dig senere
Ring mig op

eller jeg kan kontakte dig senere
Ring mig op

Ny konsulent - Bjørn

Vi er glade for at kunne dele, at vi har budt vores nye kollega Bjørn Husted velkommen som konsulent ...»

Ny konsulent - Jannik

Vi er glade for at kunne dele, at vi har budt vores nye kollega Jannik H. Pienton velkommen som konsulent ...»

WHO: World Health Organisation

WHO: World Health Organisation  ...»

TOC

TOC: Total organic carbon ...»

Vi er medlemmer af